DTU Board Education

Ny bestyrelsesuddannelse for entreprenante ildsjæle

tirsdag 19 jan 21
|

Kontakt

Karsten Uldal
Vicedirektør
DTU Learn for Life
23 72 80 15
En ny uddannelse skal klæde potentielle bestyrelsesmedlemmer på til at lede og træffe beslutninger i startups, scaleups og SMV'er.

Dygtige bestyrelser skaber succesfulde virksomheder. Det er overbevisningen hos DTU Learn for Life, der den 4. februar slår dørene op for en helt ny bestyrelsesuddannelse. Uddannelsen DTU Board Education henvender sig til erfarne erhvervsfolk, ejerledere, investorer, forretningsudviklere, og specialister - alle iværksætterdrevne individer, der ønsker at videreudvikle deres bestyrelseskompetencer.

 

Bestyrelsesuddannelsen giver deltagerne et indblik i bestyrelseslokalet gennem rigtige forretningscases fra iværksættervirksomheder fra hele verden. På uddannelsen vil deltagerne møde succesfulde entreprenører, professionelle bestyrelsesmedlemmer, investorer, eksperter og topledere, som alle har til opgave at give deltagerne værdifuld sparring på deres bestyrelseskarriereudvikling. Ifølge Karsten Uldal, vicedirektør ved DTU Learn for Life, er der flere årsager til, at man har oprettet uddannelsen.

 

”Vi oplever en stor efterspørgsel i markedet på kompetencer inden for bestyrelsesarbejde, særligt fra startups og SMV’er. På DTU Learn for Life er vi glade for nu at kunne tilbyde denne uddannelse, fordi vi ved, at bestyrelser bidrager med erfaringer og kompetencer, som har stor betydning for, om virksomhederne vækster. DTU har startet mere end 2.000 virksomheder de seneste 20 år, og det er tydeligt at se, at de mest succesfulde af dem netop er de virksomheder, der tidligt har gjort brug af mentorer, advisory boards og bestyrelser,” siger han.

 

Ifølge en undersøgelse, som IRIS Group har foretaget for DTU, har tidlig brug af advisory boards og bestyrelser stor betydning for virksomhedens succes målt på parametre som vækst, beskæftigelse og tiltrukket kapital.

 

Stor interesse for uddannelsen

Selvom undervisningen endnu ikke er begyndt, er der allerede stor interesse for uddannelsen. Flere end 100 interesserede havde tilmeldt sig det første af en række info-webinarer tidligere på måneden, hvor DTU Board Education blev præsenteret.

 

”Vi er blevet bekræftet i, at denne uddannelse er efterspurgt. Det er vi naturligvis glade for. Hos DTU Learn For Life er vi drevet at livslang læring, og vi mener, at det er på høje tid, at man får muligheden for at dygtiggøre sig som bestyrelsesmedlem for denne type virksomheder. Vi betragter det som vores opgave at innovere og tilpasse vores uddannelser, så kompetencer matcher markedet og kravene til fremtidens virksomheder,” siger Karsten Uldal.

 

Lars Kolind, som er en af Skandinaviens mest succesrige forretningsledere, og som underviser på DTU Board Education udtaler:

 

”Jeg har siddet i mange bestyrelser og også ledet en del af dem. Det er slående, at meget få mennesker rent faktisk er blevet trænet til at bestride den rolle, inklusive mig selv. Jeg har lært det på den hårde måde og efter mange fejl. Derfor er jeg glad for, at uddannelser som DTU Board Education bliver oprettet,” siger han.

 

DTU Board Education består af 18 undervisningsgange – både hel- og halvdagssessioner fordelt over fem måneder. Dele af undervisningen vil som følge af covid-19 foregå via onlineundervisning, men overgår til fysisk undervisning lige så snart, der igen er mulighed for det.

 

Læs mere om DTU Board Education

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.